Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

2015

Καστοριά, 29 Μαρτίου 2015

Αίθουσα Δημοτικού συμβουλίου Καστοριάς.

          Τα μέλη της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ΕΛ.ΑΣ. Καστοριάς  εγκρίνουμε το παρόν ψήφισμα και εξουσιοδοτούμε το Διοικητικό Συμβούλιο για την επίλυση – υλοποίηση των κάτωθι αιτημάτων:
1.   Μεταστέγαση της Α.Δ. Καστοριάς σε σύγχρονο κτίριο που να πληροί τις αναγκαίες συνθήκες ασφάλειας και υγιεινής .
2.   Επισκευή  των Α.Τ. Άργους Ορεστικού και Τ.Σ.Φ. Νεστορίου
3.   Μεταστέγαση Τ.Σ.Φ. Κορεστείων στο Πολιτιστικό  κέντρο Κορεστείων  που έχει παραχωρηθεί από τον Δήμο Καστοριάς
4.   Αναθεώρηση του άρθρου 23 του Συντάγματος και απάλειψη του απόλυτου περιορισμού για το δικαίωμα της απεργίας στους Αστυνομικούς.
5.   Αναγνώριση της επικινδυνότητας του επαγγέλματος με έμπρακτη διασφάλιση της αβλαβούς για το αστυνομικό προσωπικό εκτέλεσης των καθηκόντων του, με την απαρέγκλιτη εφαρμογή του Π.Δ. 45/2008 περί Υγιεινής και Ασφάλειας.
6.   Άρση της μνημονιακής δέσμευσης για το ΄΄πάγωμα΄΄ των προσλήψεων. Μοναδικός τρόπος εισαγωγής στις σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας μέσω των Πανελλαδικών Εξετάσεων με το ισχύον αξιοκρατικό σύστημα.
7.   Μεταρρύθμιση της Ελληνικής Αστυνομίας με:
α) Αναδιάρθρωση Υπηρεσιών Ανακατανομή αστυνομικού προσωπικού με καινούργιο οργανόγραμμα, χωρίς κριτήριο εντοπιότητας.
β) Αναβάθμιση-Επανακαθορισμό του συστήματος εκπαίδευσης μετεκπαίδευσης ,της εξειδίκευσης και δια βίου εκπαίδευσης. Διαβάθμιση – αντιστοίχιση των Σχολών της ΕΛ.ΑΣ. με ΑΕΙ – ΤΕΙ και ίδρυση Αστυνομικού Πανεπιστημίου.
γ) Αναθεώρηση ισχύοντος συστήματος κρίσεων-προαγωγών και υπηρεσιακή εξέλιξη των αστυνομικών με ένα αξιοκρατικό αδιάβλητο και δίκαιο σύστημα.
δ) Επαναπροσδιορισμό του ρόλου της Ελληνικής Αστυνομίας, απαλλαγή αυτής από τα ξένα προς την αποστολή της έργα, με διαρκή αγώνα κατά της αυθαιρεσίας και της διαφθοράς.
8.   Αναμόρφωση του Κώδικα Μεταθέσεων.
9.   Ενίσχυση και θωράκιση των συνόρων με σύγχρονα υλικοτεχνικά μέσα και εξοπλισμό υπό το πρίσμα μιας αποφασιστικής για το θέμα εξωτερικής πολιτικής. Σεβασμός των ανθρωπινών δικαιωμάτων των κρατουμένων με την:
-      άμεση εξάλειψη του ανεπίτρεπτου φαινομένου της μακροχρόνιας κράτησης κρατουμένων στα αστυνομικά κρατητήρια. Απαρέγκλιτη εφαρμογή των σχετικών κανονισμών και διαταγμάτων.
-      άμεση εξάλειψη της κράτησης υπεράριθμων κρατουμένων στα αστυνομικά κρατητήρια και αντιστοίχισή τους με την προβλεπόμενη χωρητικότητα του εκάστοτε χώρου κράτησης.
-      άμεση εξάλειψη του φαινομένου κρατητηρίων που δεν πληρούν τους ασφαλείς όρους κράτησης και όρους υγιεινής, σύμφωνα με τους κανονισμούς.
  1. Άρση της εφαρμογής του μέτρου της αυτοδίκαιης αργίας (Ν. 4093/2012) στο           Αστυνομικό Προσωπικό.
  2. Εντατικοποίηση και αύξηση των σεμιναρίων αυτοάμυνας-αυτοπροστασίας, ειδικά σε ό,τι αφορά την ερμηνεία και πρακτική εφαρμογή του Νόμου 3169/2003 «Οπλοφορία, χρήση πυροβόλων όπλων από Αστυνομικούς, εκπαίδευσή τους σε αυτά και άλλες διατάξεις».
  3. Θέσπιση ενός σύγχρονου βαθμολογίου για το αστυνομικό προσωπικό. Άμεση ρύθμιση της αδικίας που υφίστανται Ανθυπαστυνόμοι με προαγωγές νεοτέρων τους στο βαθμό του Υπαστυνόμου Β΄.
  4. Διασφάλιση των μεταγωγών σύμφωνα με τους κανονισμούς.
  5. Άμεση κοστολόγηση της μετακίνησης αστυνομικών δυνάμεων για αθλητικά ή           άλλα μέτρα.
  6. 14.  Αναμόρφωση του κανονικού της στολής, σύμφωνα με τις ανάγκες του    μάχιμου           Αστυνομικού, ώστε ανάλογα με το είδος της εκτελούμενης υπηρεσίας και των           καιρικών συνθηκών, να καταστεί αυτή περισσότερο πρακτική, εύχρηστη και           λειτουργική προς όφελος του παραγόμενου έργου.
  7. Κατάργηση της διαδικασίας των ειδικών εκλογικών καταλόγων στην άσκηση του εκλογικού δικαιώματος του αστυνομικού προσωπικού στις βουλευτικές       και αυτοδιοικητικές εκλογές.
17.                Απαιτούμε άμεση και πλήρη συμμόρφωση της Κυβέρνησης στις αμετάκλητες   δικαστικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, με τις οποίες κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι περικοπές που επιβλήθηκαν με τον Νόμο 4093/2012.
18.                Ως εργαζόμενοι στον ευαίσθητο τομέα της δημόσιας τάξης, έχουμε υποστεί από το 2010 σοβαρότατες απώλειες που δεν αναπληρώνονται με «ψίχουλα».
19.                Οραματιζόμαστε ένα νέο μισθολόγιο δίκαιο, χωρίς ανισότητες που θα δίνει όραμα και προοπτική στην οικονομική αναβάθμιση των Αστυνομικών και ειδικότερα των νέων χαμηλόβαθμων συναδέλφων μας:
20.                α) με αναγνώριση της εργασίας μας ως επικίνδυνης και την χορήγηση επιδόματος με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις όπου έχει ήδη χορηγηθεί στον Δημόσιο Τομέα. Η αστυνόμευση και η ασφάλεια δεν είναι έννοιες αφηρημένες. Είναι εργασία επικίνδυνη, που πρέπει να αμείβεται.
21.                β) με αναγνώριση της νυκτερινής μας εργασίας με ωριαία αποζημίωση – αμοιβή μέσω κλαδικής σύμβασης.
22.                γ) με πραγματική αμοιβή για την 6η ημέρα εργασίας (πέραν του πενθημέρου) και θεσμοθέτηση για τις Κυριακές, εξαιρέσιμες, αργίες, υπερωρίες, μέσω κλαδικής σύμβασης.
23.                δ) την χορήγηση επιδόματος παραμεθορίων περιοχών με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις που χορηγήθηκε στους Δημοσίους Υπαλλήλους.
24.                Αντιμετώπιση των μετακινήσεων του ένστολου προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ. με προώθηση νομοθετικής ρύθμισης, που θα λαμβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητες της ΕΛ.ΑΣ. για να επιτρέπεται - δικαιολογείται η εκτός έδρας διαμονή, οι δαπάνες ταξιδιού και διανυκτέρευσης.
25.                Αξιοποίηση των προγραμμάτων ΕΣΠΑ και των κοινοτικών κονδυλίων για την αστυνομική εκπαίδευση – μετεκπαίδευση, τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό (οχήματα, γιλέκα κλπ) και τον εκσυγχρονισμό των υποδομών της Ελληνικής Αστυνομίας.  
26.                 Αναπροσαρμογή από 1-1-2014 στα 20.000,00 Ευρώ από τα 12.000,00 του ετήσιου εισοδήματος που ισχύει σήμερα, βάσει του οποίου παρακρατείται  η ειδική εισφορά αλληλεγγύης, για την καταπολέμηση της ανεργίας που θεσπίστηκε με τις διατάξεις του άρθρου 35 του Ν. 3986/2011, κατά ποσοστό 1% υπέρ Ο.Α.Ε.Δ.
27.                Χορήγηση βαθμολογικών και μισθολογικών προαγωγών και στους Αστυνομικούς εκείνους που πέτυχαν στη Σχολή Αστυφυλάκων της σειράς του έτους 1995, οι οποίοι για λόγους ανωτέρας βίας - σεισμού στην ευρύτερη περιοχή Γρεβενών - Κοζάνης - εισήχθησαν προς φοίτηση στη Σχολή Αστυφυλάκων Τ.Δ.Α. Γρεβενών μετά την 19-6-1995, αναδρομικά, όπως ίσχυσε και στους συμμετέχοντες στον ίδιο διαγωνισμό και εισήχθησαν στα άλλα Τ.Δ.Α. της Χώρας μέχρι την 19-6-1995.
28.                ΟΧΙ στην μνημονιακή σύνδεση του ασφαλιστικού των ενστόλων με το προσδόκιμο ζωής.
29.                 Άμεση κατάργηση του άρθρου 220 του Ν. 4281/2014 για το ΤΕΑΠΑΣΑ. Να υπάρξει παράταση –τουλάχιστον εξάμηνη- των οριζομένων προθεσμιών, ώστε να δοθεί η δυνατότητα πλήρους ενημέρωσης όλων των μελών, μέσω Γενικών Συνελεύσεων των Πρωτοβαθμίων Οργανώσεων, λαμβάνοντας υπόψη και τη δυνατότητα δημιουργίας ασφαλιστικού πυλώνα Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων και ανάλογα με τις εξελίξεις, να συγκληθούν τα αρμόδια κατά περίπτωση όργανα (Δ.Σ., Γ.Σ., Π.Σ.) και αφού σταθμίσουν πλέον όλα τα δεδομένα, να λάβουν τις αποφάσεις που χρειάζονται. Πώς είναι δυνατόν να θέλουμε να ληφθεί απόφαση με το μαχαίρι στο λαιμό, όταν δεν έχει ακόμα οριστεί ούτε τι σημαίνει ρήτρα αξιομάχου ούτε ποιος είναι ο περιβόητος συντελεστής βιωσιμότητας;
30.                Δημιουργία ξεχωριστού Ταμείου κύριας ασφάλισης μισθωτών όλων όσων εργάζονται στο Δημόσιο Τομέα και όχι με την ένταξη στο Ι.Κ.Α. των νεοπροσλαμβανομένων από το έτος 2011.
31.                Θεσμοθέτηση των ιδίων προϋποθέσεων χορήγησης και υπολογισμού σύνταξης των Αστυνομικών παθόντων εν ώρα υπηρεσίας ή εξαιτίας αυτής που ασφαλίζονται στο Ι.Κ.Α. από 1-1-2011 και μετά, με βάση την ισχύουσα ευμενέστερη Νομοθεσία (Π.Δ. 169/2007).
32.                Δικαίωμα πρόσληψης, κατόπιν αιτήσεως, στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, ανεξαρτήτως ύπαρξης κενής οργανικής θέσης, των μελών οικογενείας ενστόλου, ο οποίος τυγχάνει ανίκανος σε ποσοστό άνω των 67%, συνεπεία της εκτέλεσης διατεταγμένης υπηρεσίας και ένεκα αυτής.
33.                 Δυνατότητα αναγνώρισης ως συντάξιμου χρόνου για τους ένστολους με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις που δόθηκε στον Δημόσιο Τομέα, για τα τέκνα και του ελάχιστου χρόνου φοίτησης στις μέσες επαγγελματικές σχολές, αποκλειστικά και μόνο για όσους θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα μετά την 1-1-2011.
34.                 Δυνατότητα αναγνώρισης ως συντάξιμου χρόνου για τους ένστολους με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις που δόθηκε στον Δημόσιο Τομέα, για τα τέκνα και του ελάχιστου χρόνου φοίτησης στις μέσες επαγγελματικές σχολές αποκλειστικά και μόνο για όσους θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα μετά την 1-1-2011.   
35.                Την αναπλήρωση - κάλυψη της διαφοράς που επήλθε στα αποθεματικά των ασφαλιστικών - μετοχικών Ταμείων μας από το ΄΄κούρεμα΄΄ - ανταλλαγή των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου το έτος 2012.
36.                 Επέκταση του Ν. 3865/2010 για την προσαρμογή του χρόνου θεμελίωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος παλαιών και νέων ασφαλισμένων με προσαύξηση κατά ένα (!) έτος και εφαρμογή του νόμου όταν θα συμπληρώνουν 35 έτη για την εφαρμογή των 40 ή 60 ετών.
37.                 Καμία περαιτέρω περικοπή του μερίσματος του Μ.Τ.Σ. Κατάργηση του άρθρου 27 του Ν. 1911/90 και συμμετοχή στο Δ.Σ. του Ταμείου κατά 50 % εκπροσώπων προερχόμενων από την ΕΛ.ΑΣ.
38.                 Διασφάλιση του αποθεματικού κεφαλαίου του ειδικού (ερανικού) λογαριασμού αλληλοβοήθειας του Ιδρύματος ΄΄Εξοχές της ΕΛ.ΑΣ.΄΄ με κατάργηση της εξαναγκαστικής υποχρέωσης κατάθεσης αυτών, στο κοινό κεφάλαιο ασφαλιστικών Ταμείων της Τράπεζας της Ελλάδας και την αναπλήρωση των απωλειών που υπέστη με την χρηματοδότηση του Κρατικού Προϋπολογισμού.
39.                 Εξομοίωση των συναδέλφων που πέτυχαν στο διαγωνισμό του 1989, αλλά προσελήφθησαν το 1994, με τους υπόλοιπους της ίδιας σειράς, οι οποίοι είχαν καταταγεί από το 1989, με την καταβολή του ασφαλίστρου μόνο του ασφαλισμένου.
40.                  Ενιαίο Κλάδο Υγείας για όλο το Αστυνομικό Προσωπικό.
41.                 Επαναφορά του αφορολόγητου στα 12.000 €  για μισθωτούς - συνταξιούχους και καθορισμός νέας φορολογικής κλίμακας με πρόσθετα κλιμάκια.
42.                 Επαναφορά όλων των φοροαπαλλαγών που καταργήθηκαν, όπως οι τόκοι στεγαστικών δανείων, οι ιατρικές αποδείξεις κ.λ.π.


Η ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.