Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Επίσκεψη Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς, Δημήτρη Σαββόπουλου στην Αθήνα για θέματα της ΠΕ Καστοριάς


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Τετάρτη 06-02-2013


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς, Δημήτρη Σαββόπουλου στην Αθήνα για προώθηση θεμάτων της Περιφερειακής Ενότητας

Με στόχο την προώθηση και διευθέτηση διαφόρων θεμάτων που αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς βρέθηκε στην Αθήνα την περασμένη εβδομάδα ο Αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Σαββόπουλος, επισκεπτόμενος μια σειρά Υπουργείων και υπηρεσιών.

Πιο συγκεκριμένα, συναντήθηκε με τον Ειδικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιο Θεοχαρόπουλο για να ενημερωθεί για την εξέλιξη της Κατασκευής του φράγματος Νεστορίου και των συνοδευτικών έργων, αλλά και για το ζήτημα που έχει προκύψει με την παύση πληρωμών της αναδόχου εταιρίας, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα να παραμένουν απλήρωτοι για μεγάλο διάστημα οι εργαζόμενοι στο Φράγμα. Με βασικό στόχο τη συνέχιση και ολοκλήρωση του έργου, ο Αντιπεριφερειάρχης ζήτησε τη στήριξη του υπουργείου και τις άμεσες ενέργειες του, ώστε να δρομολογηθούν οι όποιες διαδικασίες απαιτούνται. Παράλληλα, τον ενημέρωσε για την εξέλιξη λοιπών θεμάτων που απασχολούν την περιοχή μας, όπως τη μελέτη του αρδευτικού δικτύου του Φράγματος Νεστορίου, την μελέτη και κατασκευή φράγματος και αρδευτικού δικτύου Διποταμίας, το αρδευτικό δίκτυο Γέρμα, Πενταβρύσου και Μεταμόρφωσης αλλά και για τα παράλληλα έργα αναδασμού τους αγροκτήματος Γέρμα.

Όσον αφορά τα θέματα Υγείας ο Αντιπεριφερειάρχης συζήτησε με τον Γενικό Διευθυντή Διοικητικής Υποστήριξης & Τεχνικών Υποδομών, Βασίλειο Τσιτομενέα, για την έγκριση της μελέτης σκοπιμότητας του έργου «Αναμόρφωση της Μαιευτικής Κλινικής και τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Καστοριάς», προϋπολογισμού 3.350.000€, που στη συνέχεια θα ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονίας-Θράκης» 2007-2013.
Έπειτα, ο κ. Σαββόπουλος μετέβη στο Υπουργείο Δημοσίας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη, όπου συναντήθηκε με τον Αρχηγό της Αστυνομίας, Νικόλαο Παπαγιαννόπουλο και τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίας Τάξης, Αθανάσιο Ανδρεουλάκο, όπου εξέφρασε τις απόψεις και τις ανησυχίες του για την αναδιάρθρωση της Ελληνικής Αστυνομίας. Ο Αντιπεριφερειάρχης, εφόσον κατέδειξε την υφιστάμενη κατάσταση που αντιμετωπίζει η Περιφερειακή Ενότητα και παρουσίασε την κατανομή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καστοριάς, ζήτησε να μην επηρεαστεί η περιοχή μας από το σχεδιασμό της κυβέρνησης και προέτρεψε σε σωστότερη διαχείριση του υφιστάμενου προσωπικού, με εσωτερικές ανακατανομές και ταυτόχρονη ενδυνάμωση των υπηρεσιών του με σύγχρονο υλικοτεχνικό εξοπλισμό, ώστε να είναι αξιόμαχο και ανάλογο των καιρών. Επιπλέον, ζήτησε να σταματήσει η μετακίνηση αστυνομικού δυναμικού προς τον Έβρο εκθέτοντας τις ιδιαιτερότητας της παραμεθόριας περιοχής μας.

Στη συνέχεια, συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Εθνικής Αμύνης, Παναγιώτη Καράμπελα, όπου εξέφρασε για άλλη μια φορά την αναγκαιότητα παραμονής της 15ης Ταξιαρχίας στην Καστοριά, παρουσιάζοντας όλα τα πρόβλημα της λαθροϋλοτομίας, διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και όπλων, διαρρήξεων σε σπίτια και επιχειρήσεις, κλοπές αυτοκινήτων, ζωοκλοπές κλπ., που αντιμετωπίζει πολύ έντονα η περιοχή μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.